Zgodovina

Začetki podjetja INTEC TIV segajo v leto 1973. V začetku svojega obstoja smo proizvajali predvsem enostranska tiskana vezja za podjetja poslovnega sistema ISKRA, nosilke slovenske elektro in elektronske industrije. Leta 1983 je podjetje IBM Germany izbralo INTEC TIV za svojega strateškega partnerja. S to povezavo smo nadgradili izkušnje in razvili tehnologije za izdelavo zahtevnejših tiskanih vezij. V devetdesetih letih smo prodajo svojih izdelkov razširili na evropska tržišča. Leta 1985 smo v Nemčiji ustanovili podjetje, sedaj imenovano INTEC TIV Deutschland GmbH. Z navzočnostjo na zahtevnem nemškem trgu smo pridobili izjemne izkušnje v mednarodnem trgovanju, tako na področju izvoza izdelkov, kot uvoza surovin.

 

Leta 2000 je podjetje z novim večinskim lastnikom, slovenskim podjetjem ELGOLINE d.o.o. izvedlo tehnološko in organizacijsko prenovo. Z obsežno investicijo v novo tehnološko opremo so se podjetju odprla vrata za poslovanje z najzahtevnejšimi kupci. Leta 2005 smo ustanovili hčerinsko podjetje INTEC TIV Asian Pacific Ltd. za potrebe uvoza gotovih izdelkov in surovin iz daljnega vzhoda. Leta 2008 smo se odločili seči v sam vrh tehnologije izdelave tiskanih vezij. Nova strategija in obsežno investiranje v opremo so omogočili specializacijo podjetja za kratke dobavne roke ter izdelavo prototipnih in manjših serij tudi zelo zahtevnih plošč tiskanega vezja.

 

Danes izvozimo več kot polovico svojih izdelkov v Nemčijo, Avstrijo in Švico, kjer izpolnjujemo potrebe najzahtevnejših kupcev. Pri naročilih enostavnejših in večjih serij sodelujemo s kitajskim proizvajalcem tiskanih vezij, kvaliteto proizvodov pa zagotavljamo z razširjenim internim nadzorom. V prihodnje bomo sledili strategiji in tehnološkemu razvoju izdelave zahtevnih HDI in prototipnih plošč tiskanega vezja z vlaganjem 10 odstotkov prometa v razvoj ter zaposlovanjem visoko usposobljenih strokovnjakov.

 

PCB tiskana vezja