Od električnih napeljav do majhnih in učinkovitih tiskanih vezij

tiskana vezja izdelavaŠe leta 1850 so ljudje električno napeljavo izdelali s pomočjo kosov kovin, ki so jih napeljali od ene do druge, ter napeljavo stabilizirali s pomočjo lesa. Kasneje so kose kovin zamenjale žice, leseno konstrukcijo pa so zamenjali kovinski okvirji. Sledila je vrsta odkritij, ki je sistem napeljave delala vse manjši. Leta 1943 pa je avstrijski znanstvenik Paul Eisler, takrat zaposlen v Veliki Britaniji, izdelal prvo vezje in ga tudi patentiral. Tiskano vezje je ležalo na tanki foliji. Eislerjevo odkritje je spremljala ameriška vojska in kmalu je vezje pričela uporabljati v namen razvoja vojaških tehnologij.

S tem pa se je izdelava tiskanega vezja šele pričela. Leta 1961 je ameriško podjetje Hazeltine patentiralo kompleksnejša tiskana vezja, izdelava katerih je bila še bolj natančna, tiskana vezja pa so bila tako širše uporabljiva.

Izdelava tiskanega vezja zahteva veliko mero znanja in natančnosti

Pri izdelavi tiskanih vezij ne moremo govoriti o »standardni izdelavi vezja« vsako tiskano vezje je izdelano posebej za svoj namen in mora natančno ustrezati prostoru v katerega ga bomo namestili in seveda tudi lastnemu namenu, da bo torej delovalo tako, kot je bilo zamišljeno.

Tudi vzdrževanje tiskanega vezja je zelo pomembno, saj bo ob pravilnem vzdrževanju vezje dolgo delovalo

Za tiskana vezja pa je – v želji po dolgi življenjski dobi – potrebno tudi skrbeti. Sicer posebne nege vezja ne zahtevajo, kljub temu pa jih je priporočeno tu in tam očistiti. Za njihovo čiščenje se uporablja čistilo za tiskana vezja, s pomočjo katerega očistimo spoje in kovino ter vezje tako pripravimo na nadaljnje delovanje.

Cenik izdelave tiskanih vezij si lahko ogledate na naši spletni strani

Izdelava tiskanih vezij cenikV našem podjetju vam ponujamo tiskana vezja, ki so izdelana kakovostno in natančno. Izdelamo tudi prototipna tiskana vezja. Cenik izdelave tiskanih vezij si lahko ogledate na naši spletni strani, povpraševanje pa nam lahko pošljete tudi po e-mail naslovu. V primeru vprašanj smo vam zmeraj na voljo tudi v naši poslovalnici, kjer se o vaših potrebah in željah lahko pogovorite s strokovnjakom, ki vam bo svetoval kakšno vezje je primerno za vas ter vam povedal tudi vse o vzdrževanju tiskanega vezja. Pri tem ne pozabite povprašati tudi o čistilu za tiskano vezje in o načinih čiščenja in vzdrževanja vezja. Povprašate lahko tudi o postopku izdelave in se ob tem prepričate o kvaliteti kupljenega izdelka.